Az Activision megerősítette, hogy a Call of Duty franchise játékait már 2027-ig megtervezték1. Rob Kostich, az Activision elnöke egy interjúban elmondta, hogy a cég mindig hosszú távú tervezési fázisban van, és már most is játékokat terveznek egészen 2027-ig1.

A franchise hosszú távú tervezése

A hosszú távú tervezés lehetővé teszi a cég számára, hogy visszatekintsen a Call of Duty sorozat éveinek tapasztalataira. A beállításoktól a játékmenet jellemzőiig Kostich szerint a cél a „legjobb egyensúly” megtalálása1. „Bármi, ami a múltban történt, nagyszerű tanulási élmény” – mondta1.

Az Activision elkötelezettsége a franchise iránt

Az Activision elnöke szerint a cég továbbra is nagy hangsúlyt fektet a franchise-ra. Ennek és az új Call of Duty játékok elkészítéséhez szükséges erőforrásoknak köszönhetően a vállalatnak jelenleg 3 000 fejlesztője dolgozik aktívan a sorozaton1. „Ezek a játékok már igen munkaigényesek” – mondta Kostich1. „Minden nagy játék ezt csinálja, nagy csapatok próbálják összehozni ezeket a dolgokat. Óriási erőfeszítések”1.

A legújabb Call of Duty játék

A franchise legújabb darabja, a Call of Duty: Modern Warfare 3, november 10-én jelenik meg PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One és PC platformokon1. A játék első bétája október 6. és 16. között zajlik1. További információkért látogasson el a hivatalos weboldalra.

Összefoglalva, az Activision már most tervezi a Call of Duty játékokat egészen 2027-ig, és a cég elkötelezett a franchise sikerének fenntartása mellett. A hosszú távú tervezés és a nagyszámú fejlesztői csapat biztosítja, hogy a jövőben is izgalmas és innovatív játékokat láthassunk a sorozatban.