Ahogy októberben járunk, itt az ideje, hogy újra áttekintsük a legjobb horror játékok listáját az Xboxon. Hamarosan itt a Halloween, így miért ne mélyednénk el abban, hogy melyik rémisztő horror játék a legborzalmasabban félelmetes? A TrueAchievements hírcsapatának tagjai között vannak olyanok, akik minden új horror játékot azonnal kipróbálnak, és olyanok is, akik saját árnyékuktól is megijednek, így érdekes volt összeállítani ezt a listát1. A játékok értékelése alapján, személyes vélemények és a horror típusa alapján állítottuk össze a listát, de a véleményeket szívesen fogadjuk arról, hogy szerintetek melyik sikolyra méltó horror játék a legjobb. Tehát, további halogatás nélkül, vessük bele magunkat az Xbox legjobb horror játékaiba.

1. Signalis

A lista egyik legújabb játéka a 2022-es pszichológiai túlélőhorror játék, a Signalis, amely egy olyan jövőben játszódik, ahol androidok, úgynevezett Replikák, élnek az emberek mellett1. A Signalis egy ilyen Replikáról, Elsterről szól, aki egy furcsa bolygón ébred és meg kell ismernie az ismeretlen borzalmakat, miközben erőforrásokat kezel és rejtvényeket old meg. A játék remek visszatérés a régi túlélőhorror játékokhoz, fix kameraszögekkel, korlátozott erőforrásokkal és rengeteg fejtörő rejtvénnyel1.

2. Amnesia: The Bunker

Az Amnesia sorozat legújabb része, a The Bunker, 2023-ban jelent meg1. Ez egy első személyű horror játék, amelyben egy francia katona, Henri Clément, egy első világháborús bunkerben reked, és csak egyetlen golyóval és a kétségbeesett próbálkozással rendelkezik, hogy életben tartsa a fényeket. A játékosnak meg kell találnia, mi történt a többiekkel, miközben elképzelhetetlen borzalmakkal szembesül – valamivel, ami minden döntésére reagál – teljesen egyedül1.

3. Soma

A Soma egy rövidebb játék, mint néhány másik a listán (a becslések szerint körülbelül hat-nyolc óra alatt teljesíthető)1. Egy víz alatti létesítményben játszódik, amelyben az élelmiszerkészletek gyorsan fogynak, és tele van erőszakos robotokkal, rejtélyes mesterséges intelligenciával és más fenyegetésekkel1.

További említésre méltó játékok

A lista további játékokat is tartalmaz, mint például a Layers of Fear, az Alien: Isolation, The Evil Within 2, az Alan Wake Remastered, a Dead Space 2 és a Resident Evil 21. Mindegyik játék egyedi élményt nyújt a horror műfajban, és garantáltan izgalmas és félelmetes élményt nyújt a játékosoknak.

Összefoglalva

Az Xboxon rengeteg kiváló horror játék érhető el, amelyek közül néhányat felsoroltunk ebben a cikkben. Ha szereted a horror játékokat, vagy csak egy izgalmas élményre vágysz a Halloween alkalmából, érdemes kipróbálnod ezeket a játékokat. Ne feledd, hogy a vélemények eltérhetnek, és más játékosoknak más játékok tetszhetnek, ezért érdemes több játékot is kipróbálni, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.