A játékok többsége szeret egy adott kategóriába sorolni minket, amikor a nehézségi szintről van szó. Az élmény elején el kell döntenünk, hogy a könnyű vagy a nehéz módban szeretnénk-e játszani, és általában a játék során szabadon váltogathatunk ezek között, ami jó, mert nehéz előre meghatározni, melyik mód a legmegfelelőbb számunkra. A Super Mario Bros. Wonder azonban nem kényszerít minket erre a döntésre. Nincsenek hagyományos nehézségi beállításai. Mégis, a nehézségi szint kezelése az egyik legfrissítőbb, amit valaha láttam – finom és erőteljes, és olyan játékos, mint a játék többi része1.

A legnyilvánvalóbb formája ennek a karakterekben rejlik, akikkel játszhatunk. A főszereplő Mario és barátai alapvetően ugyanolyanok, de van néhány karakter – Nabbit és az összes Yoshi változat – akik alapértelmezett könnyű módként szolgálnak. Egyikük sem sérülhet meg, és Yoshi esetében jobb ugrást és egy további támadást is kapunk, köszönhetően a nyelvének1.

A Super Mario Bros. Wonder tehát nem hagyományos módon kezeli a nehézségi szintet, hanem a játékmenet részévé teszi azt. Ez a megközelítés lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a saját tempójukban és a saját kihívásaik szerint haladjanak előre, ami egyedülálló és frissítő élményt nyújt a platformjátékok világában.

A játékosok visszajelzései

A játékosok közössége vegyes véleményeket osztott meg a Super Mario Bros. Wonder nehézségi szintjéről. Egyesek szerint a játék nehézségi szintje frusztrálóan magas, míg mások szerint a játékmenet éppen megfelelő kihívást jelent2. Egyes játékosok úgy érzik, hogy a játék irányítása „darabos”, ami növeli a nehézségi szintet2. Mások viszont úgy vélik, hogy a játék nehézségi szintje a játékmenet részét képezi, és ez teszi a játékot izgalmassá és élvezetessé1.

Összefoglalás

Összefoglalva, a Super Mario Bros. Wonder egyedülálló megközelítést alkalmaz a nehézségi szint kezelésére. A játék nem kényszeríti a játékosokat arra, hogy a játék elején döntsenek a nehézségi szintjükről, hanem lehetővé teszi számukra, hogy a játékmenet részeként alakítsák ki saját kihívásaikat. Ez a megközelítés frissítő változást hoz a platformjátékok világába, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy saját tempójukban és saját kihívásaik szerint haladjanak előre.