Az Apex Legends fejlesztői megerősítették, hogy a játékosok mostantól jelentős felszerelési bónuszokkal támadnak fel a Battle Royale módban, amelyek nem szerepeltek a 19. évad frissítési jegyzeteiben. Az Apex Legends általában nagylelkűbb, mint a legtöbb más Battle Royale játék, amikor arra kerül a sor, hogy a játékosok visszahozzák csapattársaikat a halálból, különösen, ha van egy támogató Legend a csapatban. Azonban a csapattárs felkészítése a harcra igazi kihívás lehet. A játék végkörében nem ritka, hogy a csapatok aktívan úgy döntenek, hogy nem hozzák vissza szövetségeseiket, mert félnek, hogy más csapatok lesben állnak és rátámadnak. Azonban a feltámadt játékosok hatalmas bónuszokat kapnak az Apex Legends 19. évadában, amelyek nem szerepeltek a frissítési jegyzetekben, hanem az Apex Legends fejlesztői erősítették meg őket a Twitteren1.

Az Apex Legendsnek az évek során számos változása volt az alapvető rendszereiben. Volt egy idő, amikor az EVO pajzsok egyáltalán nem léteztek, és a játékosok páncél vagy sisak nélkül kezdtek a játékban. Könnyű elfelejteni, hány apró változtatást hajtottak végre az Apexen az évek során, minőségi életjavításokat, amelyek, bár finomak, összességében javulások voltak1.

A 19. évad változása a feltámadási rendszerben nem lesz az a változás. Nem, ez egy hatalmas átalakítás, amely azonnal és nagyon észrevehető változásokat fog hozni abban, ahogyan az Apex Legends-et játszod. Az esports.gg által először jelentett, a játékosok mostantól azzal a páncéllal támadnak fel, amellyel meghaltak, valamint bármilyen fegyverrel, amellyel meghaltak, kivéve a Care Package fegyvereket (bár nincsenek rájuk szerelve) és két adag lőszerrel. Ezek a változások sehol sem találhatók meg a hivatalos frissítési jegyzetekben1.

A játékosoktól eddig széles körben pozitív a visszajelzés, sokan „játékot megváltoztató” változásnak nevezik, amely ösztönözheti a játékosokat, hogy a halál után is maradjanak a meccsen, ahelyett, hogy kilépnének. Egy Apex Legends fejlesztő azóta megerősítette ezeket a változásokat, annak ellenére, hogy nem szerepelnek a hivatalos 19. évad frissítési jegyzeteiben. És bár a casual játékosok izgatottak, még nem látható, hogy a magas szintű játékosok mit gondolnak egy ilyen drasztikus változásról1.

Az Apex Legends 19. évadában a feltámadási rendszer meglepő és NAGY bónuszt kapott, így nézzük meg, mi mindenről van szó. Jelenleg, amikor feltámasztasz egy csapattársat, visszatérnek a játékba az alapfelszereléssel – egy fehér sisakkal, fehér páncéllal, két cellával és két szirénzéssel. Ezután meg kell tölteniük a készletüket fegyverekkel és zsákmánnyal. Ez a mechanika a 19. évadban bónuszt kap. Most, amikor feltámasztasz egy csapattársat egy battle royale meccsen, visszatérnek a meccsbe a zsákmánnyal és a páncéllal, amit haláluk előtt viseltek a játékban3.

Az Apex Legends 19. évadának új és javított feltámadási rendszerének pontos szabályai a következők3:

  • Feltámadás azzal a páncéllal, amellyel meghaltál, az EVO pontok előrehaladása érintetlenül marad
  • Feltámadás a fegyverekkel, amiket birtokoltál, de mellékletek nélkül. Azonban, ha azt használtad, nem kapsz vissza care package fegyvereket a feltámadáskor.
  • Két adag lőszer minden fegyverhez, amellyel meghaltál és amellyel feltámadtál
  • Két cella és két szirénz, mint korábban

Mit gondolsz erről a változásról? Nem ez a legmeglepőbb és legőrültebb bónusz? Most már van ösztönzésed arra, hogy feltámassz csapattársakat, mivel már nem kell zsákmány után kutatniuk, és azonnal csatlakozhatnak a harcokhoz3.