Kevesebb mint egy hónappal az early access megjelenés előtt az EA friss játékmenet-videót osztott meg az EA Sports WRC-ről1. Korábbi bemutatók rövid játékmenet-részleteket mutattak, de ez az első alkalom, hogy nyers EA Sports WRC játékmenetet láthatunk. Készüljünk fel egy izgalmas utazásra, amely során a játéktervező és valóságos rallyversenyző, Jon Armstrong bemutatja a játék három helyszínét.

Első pillantás az EA Sports WRC játékmenetre

A játékmenet-videó több nézőpontból mutatja be a versenyt, többek között a pilótafülkéből, a motorháztetőről és a követő kamerából1. A videó az észtországi Vahessaare szakasszal kezdődik, ahol Armstrong egy erős hóesésben és alacsony látótávolságban küzd. Ezután egy keskeny erdei szakaszra váltunk esőben, amely bemutatja a változó napszakokat és időjárási körülményeket. Végül a japán Mikawa-tó aszfaltos szakaszára érkezünk, amely szűk és technikás1.

Az aszfaltos vezetés fizikája jelentősen javult a DiRT Rally 2.0-hoz képest1. A játékmenet-videó bemutatja az EA Sports WRC változó évszakait is. Először egy rally játékban az EA Sports WRC lehetővé teszi, hogy minden nem hó alatti versenyt mind a négy évszakban megküzdjünk – a japán verseny hangulata érezhetően eltérő a téltől a nyárig1.

Az EA Sports WRC ígéretesnek tűnik

A játékmenet-videó alapján az EA Sports WRC ígéretesnek tűnik. Az aszfaltos fizika jelentős lépés előre a DiRT Rally 2.0-hoz képest, a pályák realisztikusak és keskenyek, a kocsi hangzása pedig lenyűgöző, különösen a pilótafülke kamerában1. Az egyetlen kritikánk az, hogy a vizuális megjelenés kissé gyengének tűnik egy jelenlegi generációs játékhoz képest. A Codemasters lecserélte saját EGO motorját az Unreal motorra1. Ennek ellenére a környezet sterilnek tűnik a játékmenet-videón1.

Az EA Sports WRC szakaszai jelentősen hosszabbak, minden helyszínen 35 km (21 mérföld) egyedi úttal1. Ez magyarázhatja, hogy miért tűnik a vizuális megjelenés leminősítettnek a játék optimalizálása érdekében. Az Unreal Engine használata lehetővé tette a Codemasters számára, hogy több mint 600 km egyedi utat hozzon létre 17 helyszínen, a 2023-as bajnokságban bemutatott Közép-európai Rally pedig a megjelenés után ingyenes frissítésként csatlakozik a színhelyekhez1.

Megjelenési dátum

Ha emlékeztetőre van szükségünk a megjelenési dátumra, az EA Sports WRC október 31-én érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S-re1. Aki előrendeli, november 3-tól kap korai hozzáférést3. További cikkekért, mint ez, látogassunk el a WRC oldalra1.