A videojátékok dinamikus világában kevés vállalatnak sikerült olyan sikeresen kivívnia a maga helyét, mint az Epic Gamesnek. Ez az amerikai videojáték- és szoftverfejlesztő, amely úttörő címeiről és innovatív technológiájáról ismert, nemcsak túlélte, hanem virágzott is a versenyző játékiparban. De mi a titka az Epic Games pénzügyi sikerének? Merüljünk el a részletekben.

Az 1991-ben alapított Epic Games több mint három évtizede jelentős szereplője a játékiparnak. A vállalat pénzügyi sikere nagyrészt olyan népszerű címeinek köszönhető, mint a Fortnite és az Unreal Engine, egy olyan játékmotor, amelyet más játékfejlesztők is széles körben átvettek.

A Fortnite, egy ingyenesen játszható játék, 2017-es megjelenése óta hatalmas sikert aratott. Annak ellenére, hogy ingyenes, a Fortnite bevételt generál a játékon belüli vásárlásokon keresztül, ahol a játékosok kozmetikai elemeket, például skineket, emoteseket és battle passokat vásárolhatnak. Ez a „freemium” néven ismert üzleti modell hihetetlenül sikeresnek bizonyult az Epic Games számára.

Másrészt az Unreal Engine, amely a játékfejlesztők számára integrált eszközkészlet a játékok, szimulációk és vizualizációk tervezéséhez és készítéséhez, egy másik jelentős bevételi forrást jelent az Epic Games számára. Az Unreal Engine-t számos játékfejlesztő használja, kicsik és nagyok egyaránt, és az Epic Games jogdíjat kap az ezzel a motorral készített, bizonyos szintű sikert elérő játékok után.

Bár az Epic Games pontos nyereségadatait nem hozzák nyilvánosságra, a vállalat pénzügyi sikerét jól mutatja, hogy 2020-ra több mint 17 milliárd dollárra becsülik az értékét. Ez az értékelés a vállalat sikeres üzleti stratégiáit és termékeinek népszerűségét bizonyítja.

GYIK

  1. Mi az Epic Games?
    Az Epic Games egy amerikai videojáték- és szoftverfejlesztő vállalat, amely olyan népszerű címek megalkotásáról ismert, mint a Fortnite és az Unreal Engine.
  2. Hogyan keres pénzt az Epic Games?
    Az Epic Games a Fortnite nevű népszerű játékával és az Unreal Engine-nel termel bevételt. A Fortnite annak ellenére, hogy ingyenesen játszható, a játékon belüli vásárlások révén keres pénzt. Az Unreal Engine viszont jogdíjat hoz az Epic Gamesnek az ezzel a motorral készített játékokból, amelyek bizonyos szintű sikert érnek el.
  3. Mi az a „freemium” üzleti modell?
    A „freemium” üzleti modell egy olyan stratégia, amelyben egy terméket vagy szolgáltatást ingyenesen biztosítanak, de a további funkciókért, szolgáltatásokért vagy virtuális javakért pénzt kérnek. A Fortnite esetében a játék ingyenesen játszható, de a játékosok a játékon belül vásárolhatnak kozmetikai tárgyakat.

Fogalomtár
Freemium
: Olyan üzleti modell, amelyben egy terméket vagy szolgáltatást ingyenesen nyújtanak, de a további funkciókért, szolgáltatásokért vagy virtuális javakért pénzt kérnek.
Unreal Engine: Az Epic Games által kifejlesztett játékmotor. A játékfejlesztők számára integrált eszközkészlet, amellyel játékokat, szimulációkat és vizualizációkat tervezhetnek és készíthetnek.
Játékon belüli vásárlások: A játékon belül további funkciókért, szolgáltatásokért vagy virtuális javakért végzett tranzakciók. A Fortnite esetében ezek közé tartozhatnak olyan kozmetikai tárgyak, mint a skinek, emotek és battle passok.