A Diablo 4 hivatalosan is megerősítést nyert a Steam Deck számára, még mielőtt a Valve áruházába kerülne. A Blizzard nagy lépést tett azzal, hogy a játékot áthelyezte egy másik PC áruházba, és jó hírekkel szolgált a Steam Deck felhasználói számára. Az akció RPG-k, mint a Diablo és a Path of Exile, tökéletesek a Steam Deck számára. A játékvezérlők felé történő áttérés felszabadító volt ezeknél a játéktípusoknál, és a Blizzard is tudja ezt1.

A Diablo 4 nem az egyetlen játék, amely a Steamre kerül, hiszen az anyavállalat, az Activision’s Call of Duty: Modern Warfare 3 (2023) is debütál mind a Battle.net-en, mind a Steamen. Az Activision 2017-ben kezdte meg nagy című játékainak kizárólagos Battle.net-en történő kiadását, de ezt a döntést az előző évben visszavonták a Modern Warfare 2-vel1.

A Blizzard azt állítja, hogy a lépés célja a közösségek közötti „akadályok lebontása”, mivel az új stratégiát az Overwatch 2 kiadásával kezdte. A játékot a Steam közösség túlnyomóan negatív kritikával illette, és jelenleg az „overwhelmingly negative” értékelést tartja1.

A Diablo 4 a Steam Decken való játékra is ajánlott, annak ellenére, hogy mindig online jellegű. A Steam Deck alvó módja nem zavarja a játékot, csak kijelentkezteti a felhasználót. Ezáltal kiválóan alkalmas arra, hogy bármikor felvegye és játsszon vele1.

A Diablo 4 hivatalosan is megerősítést nyert a Steam Deck számára a játék október 17-i hivatalos Steamen történő megjelenésekor. Ez azt jelenti, hogy a játék a Steam Decken már az első naptól kezdve megfelelően működik2.

A Diablo 4 érkezése a Valve szolgáltatására és hordozható konzoljára egybeesik a Diablo 4 2. évadának, a Vér Évadának indításával, amelyet nemrégiben hivatalosan is bejelentettek egy fejlesztői élő adás során. Egy vadonatúj történeti küldetéssorozat és végjáték főnökök mellett a játékosok célzottan gyűjthetnek egyedi és Uber egyedi tárgyakat, és számos jelentős egyensúly- és játékmenet-változásra számíthatnak2.

A Steam Deck Megerősített egy olyan program, amelyet a Valve vezetett be annak jelzésére, hogy mely játékok teljesen kompatibilisek a Steam Deckkel. A Valve szerint a Steam Deck megerősített játékok teljes vezérlőtámogatással rendelkeznek, megfelelő vezérlőbemeneti ikonokat használnak, támogatják a Steam Deck alapértelmezett felbontását (1280×800 vagy 1280×720), jó alapértelmezett beállításokkal rendelkeznek, és a szöveg olvasható2.