Egy hónappal a Starfield megjelenése után teljesen elfelejtettem a játékot. Pedig nagyon vártam a megjelenést, és az első napokban rengeteg időt, energiát és pénzt fektettem bele. Még a Constellation Edition-t is megvettem egy hét múlva. De most, egy hónappal később, már alig emlékszem rá1.

Miért vesztettem el az érdeklődésemet?

Nagyon szeretem a Bethesda játékait, rengeteg időt töltöttem a Fallout 4 és a Skyrim világában. Viszont a Starfield valamiért nem tudott lekötni hosszú távon. A történetet végigjátszottam, de nem éreztem késztetést, hogy újra kezdjem NG+ módban. Már minden mellékküldetést is teljesítettem, csak az űrállomások építése, hajók fejlesztése és bolygók felderítése maradt hátra1.

Mi hiányzik a Starfieldból?

Nem érdekelnek az erőforrás-gyűjtő gyárak építése, és nem akarok órákat tölteni különböző hajók fejlesztésével. A játék moddolása sem vonz, még az hivatalos mod eszközök sem, amik jövőre jelennek meg1.

Visszatérhetek-e a Starfieldhoz?

Lehet, hogy a Shattered Space kiegészítő megjelenésekor újra ránézek a játékra, de addig nem hiszem, hogy telepítve tartom. A következő hónapokban több más játék is megjelenik, amik jobban lekötik a figyelmemet, mint például az Assassin’s Creed Mirage1.

Összefoglalva, a Starfield sajnos nem tudta fenntartani az érdeklődésemet hosszú távon, és egy hónap alatt teljesen elfelejtettem róla. Talán a jövőben újra ránézek, de addig is más játékokra koncentrálok1.