A League of Legends (LoL) egyike a világ legnépszerűbb videojátékainak, több mint 100 millió havi játékossal. A Riot Games által fejlesztett játékot folyamatosan frissítik, hogy mindig új és izgalmas maradjon. Az első alfa teszt óta, 2009-ben, a Riot új karaktereket, úgynevezett bajnokokat tervezett és adott ki a játékhoz. Minden bajnoknak saját, egyedi képességkészlete és játékstílusa van, attól függően, hogy milyen „témában” vagy szerepben játszik. Az alfa szakaszban összesen 17 bajnokot adtak ki, míg a béta szakaszban további 23-at, így a játék hivatalos megjelenésekor, 2009. október 27-én összesen 40 bajnok volt elérhető2.

A bajnokokat hat fő kategóriába sorolhatjuk: harcosok (70), orgyilkosok (42), mágusok (62), lövészek (30), tankok (45) és támogatók (36). A harcosok a legjobb kombinációt kínálják a sebzés és a túlélőképesség között. Az orgyilkosok fő célja, hogy megöljék az ellenség legveszélyesebb hordozóját vagy fenyegetését. A mágusok képességeik és varázslataik használatával maximalizálják a sebzést. A lövészek a csapat összetételének hordozói, nagy sebzéspotenciállal rendelkeznek és távolról sebeznek. A tankok nemcsak nagy életerővel és védelmi statisztikákkal rendelkeznek, hanem nagyszerű tömegkontroll képességekkel is, amelyeket az ellenségek megfékezésére vagy a saját csapattársaik védelmére használhatnak. A támogatók azok a bajnokok, akik a saját csapattársaikat akarják erősíteni gyógyítással és pajzsokkal, vagy extra sebzést biztosítanak2.

GYIK

Hány bajnok volt a League of Legends kezdetén?
A League of Legends kezdetén, 2009-ben, 40 bajnok volt elérhető.

Milyen kategóriákba sorolhatók a bajnokok?
A bajnokokat hat fő kategóriába sorolhatjuk: harcosok, orgyilkosok, mágusok, lövészek, tankok és támogatók.

Mik a harcosok jellemzői?
A harcosok a legjobb kombinációt kínálják a sebzés és a túlélőképesség között.

Mik az orgyilkosok jellemzői?
Az orgyilkosok fő célja, hogy megöljék az ellenség legveszélyesebb hordozóját vagy fenyegetését.

Mik a mágusok jellemzői?
A mágusok képességeik és varázslataik használatával maximalizálják a sebzést.

Mik a lövészek jellemzői?
A lövészek a csapat összetételének hordozói, nagy sebzéspotenciállal rendelkeznek és távolról sebeznek.

Mik a tankok jellemzői?
A tankok nemcsak nagy életerővel és védelmi statisztikákkal rendelkeznek, hanem nagyszerű tömegkontroll képességekkel is, amelyeket az ellenségek megfékezésére vagy a saját csapattársaik védelmére használhatnak.

Mik a támogatók jellemzői?
A támogatók azok a bajnokok, akik a saját csapattársaikat akarják erősíteni gyógyítással és pajzsokkal, vagy extra sebzést biztosítanak.

Szószedet

Bajnok: A League of Legends játékban használt karaktereket hívjuk bajnokoknak. Minden bajnoknak egyedi képességei és játékstílusa van.

Harcos: A bajnokok egyik kategóriája, amely a legjobb kombinációt kínálja a sebzés és a túlélőképesség között.

Orgyilkos: A bajnokok egyik kategóriája, amelynek fő célja, hogy megölje az ellenség legveszélyesebb hordozóját vagy fenyegetését.

Mágus: A bajnokok egyik kategóriája, amely képességeik és varázslataik használatával maximalizálja a sebzést.

Lövész: A bajnokok egyik kategóriája, amely a csapat összetételének hordozója, nagy sebzéspotenciállal rendelkezik és távolról sebez.

Tank: A bajnokok egyik kategóriája, amely nagy életerővel és védelmi statisztikákkal rendelkezik, valamint nagyszerű tömegkontroll képességekkel, amelyeket az ellenségek megfékezésére vagy a saját csapattársaik védelmére használhat.

Támogató: A bajnokok egyik kategóriája, amely a saját csapattársaikat akarja erősíteni gyógyítással és pajzsokkal, vagy extra sebzést biztosít.