Luigi, a világhírű Nintendo franchise szeretett karaktere évtizedek óta a játékipar egyik alapdarabja. A kora azonban továbbra is intrika és találgatás tárgya a rajongók körében. Bár Luigi pontos életkorát sem a játékok, sem a Nintendo nem közli kifejezetten, időtlen vonzereje generációkon átívelő.

Luigi először az 1983-as „Mario Bros.” játékban tűnt fel, mint a címszereplő Mario kissé fiatalabb, de magasabb testvére. Azóta a rajongók kedvencévé vált, ismert jellegzetes zöld ruhájáról, kissé félénk személyiségéről és egyedülálló ugróképességéről.

Annak ellenére, hogy közel négy évtizeddel ezelőtt debütált, Luigi életkora továbbra is rejtély. A Nintendo hivatalosan soha nem hozta nyilvánosságra a Mario testvérek életkorát. Az ábrázolásuk azonban azt sugallja, hogy felnőttek, akik képesek önálló életvitelre és munkára, ahogy azt vízvezetékszerelői szerepükben és különböző kalandjaikban láthatjuk.

A Luigi életkorát övező kétértelműség növeli a báját. Ez lehetővé teszi, hogy a játékosok minden korosztályból azonosulni tudjanak vele, így a játékvilág időtálló karakterévé válik. Kortalansága bizonyítja a Mario-franchise tartós vonzerejét, és azt, hogy képes a különböző korosztályok közönségét magával ragadni.

Lehet, hogy Luigi kora rejtély marad, de a játékiparra gyakorolt hatása tagadhatatlan. Másodlagos karakterből önálló főszereplővé nőtte ki magát, és olyan játékok főszereplője lett, mint a „Luigi’s Mansion”. Tartós népszerűsége bizonyítja, hogy a kor csak egy szám, Luigi esetében pedig lényegtelen.

Gyakran ismételt kérdések

  1. Mikor jelent meg Luigi először a játékvilágban?
    Luigi először az 1983-as „Mario Bros.” arcade játékban tűnt fel.
  2. Mi Luigi szerepe a Mario-franchise-ban?
    Luigit Mario valamivel fiatalabb, de magasabb testvéreként ábrázolják. Jellegzetes zöld ruhájáról, kissé félénk személyiségéről és egyedülálló ugróképességéről ismert.
  3. A Nintendo valaha is nyilvánosságra hozta Luigi életkorát?
    Nem, a Nintendo hivatalosan soha nem hozta nyilvánosságra a Mario testvérek életkorát.

Fogalomtár
Nintendo
: Japán multinacionális szórakoztatóelektronikai és videojáték-gyártó vállalat, amely a legikonikusabb videojáték-franchise-ok megalkotásáról ismert.
Mario Bros: A Nintendo által 1983-ban kiadott arcade játék, amelyben Mario és Luigi, olasz-amerikai vízvezeték-szerelők karaktereinek a csatornából érkező lényeket kell legyőzniük.
Luigi’s Mansion: A Nintendo által 2001-ben kiadott videojáték, amelyben Luigi a főszereplő. A játékban Luiginak egy kísértetjárta kúriában kell navigálnia, szellemeket elfogva és rejtvényeket megoldva, hogy megtalálja Mariót.