A Far Cry sorozat, melyet az Ubisoft Montreal fejlesztett és az Ubisoft adott ki, az egyik legnépszerűbb első személyű lövöldözős játék, melynek központi eleme a felfedezés és a harc24. A játékosok számos fegyvert használhatnak az emberi ellenségek és a veszélyes vadon élő állatok legyőzésére, és a játékban szerepelnek szerepjáték elemek, mint például a képességfák és az élmény4. De vajon milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a játékosok számára, ha együtt szeretnének játszani másokkal?

A Far Cry 4 multiplayer módja

A Far Cry 4-ben a játékosoknak lehetőségük van a „Guns for Hire” nevű kooperatív multiplayer módban játszani, amely akár két játékost is támogat2. Ez a mód elkülönül a játék kampányától, és a játékosok szabadon felfedezhetik a játék világát, legyőzhetik az ellenségeket, és megszerezhetik az őrszemeket társukkal. Emellett a játékosok hozzáférhetnek több versenyképes multiplayer módozathoz is, amelyek aszimmetrikus szerkezetűek. A játékosok vagy egy Rakshasa vagy egy Golden Path tagjaként játszhatnak2.

A Far Cry 3 multiplayer módja

A Far Cry 3-ban a játékosok szintén élvezhetik a multiplayer módot. A játékosok különböző módon közelíthetik meg a küldetéseket és a célokat. Ellenségeiket megölhetik a tűzfegyverek, például robbanószerek, rakétavetők és gránátok használatával, vagy kihasználhatják a rejtőzködést, hogy elkerüljék az ellenségek figyelmét4.

A Far Cry 6 multiplayer módja

A Far Cry 6-ban a játékosok szintén élvezhetik a kooperatív játékmódot. A játékban a játékosok egy helyi Yaran szerepében játszanak, és túlzott gerilla taktikákat és fegyvereket használnak a nemzetük felszabadítására3. A játékosok együtt harcolhatnak a diktátor és fia ellen, hogy felszabadítsák Yarát. A játékban a játékosoknak lehetőségük van állati társakat választani, mint például Chorizo, az aranyos virslikutya, akit egyetlen ellenséges katona sem hagyhat figyelmen kívül, és Guapo, Juan éhes házi krokodilja3.

Összefoglalva, a Far Cry sorozat számos lehetőséget kínál a játékosok számára, hogy együtt játszhassanak másokkal. Akár a Far Cry 4 „Guns for Hire” módban, a Far Cry 3 multiplayer módban, vagy a Far Cry 6 kooperatív módban szeretnének játszani, a játékosoknak számos lehetőségük van a közös játékra és a győzelemre.