A videojáték-ipar az évek során nyereséges erőművé fejlődött. Jövedelmezősége nemcsak a játékosok világszerte növekvő számának, hanem az iparágon belül kialakult változatos bevételi forrásoknak is köszönhető. A játékeladásoktól és a játékon belüli vásárlásoktól a reklámozásig és az esport versenyekig a játékipar számos módot talált arra, hogy bevételt szerezzen kínálatából, így rendkívül jövedelmező ágazattá vált.

Az iparág jövedelmezőségét tovább erősíti a digitális terjesztési platformok megjelenése. Ezek a platformok nemcsak elérhetőbbé tették a játékokat a globális közönség számára, hanem jelentősen csökkentették a terjesztési költségeket is. Ennek eredményeként a játékfejlesztők és -kiadók a játékeladásokból származó bevétel nagyobb részét megtarthatják. Ezenkívül a mobiljátékok térnyerése új piaci szegmenst nyitott meg, jelentősen hozzájárulva az iparág általános jövedelmezőségéhez.

Ráadásul a szerencsejáték-ipar jövedelmezősége várhatóan folytatja felfelé ívelő pályáját a következő években. Az olyan technológiai fejlődésnek köszönhetően, mint a virtuális és a kiterjesztett valóság, az iparág készen áll arra, hogy magával ragadóbb játékélményt kínáljon, ami potenciálisan nagyobb közönséget vonzhat és nagyobb bevételt generálhat. Ezenkívül az esport növekvő népszerűsége és a hirdetési bevételek növekedésének lehetősége további növekedési lehetőségeket jelent. Így a szerencsejáték-ipar jövedelmezősége nem csak a jelenlegi sikerek bizonyítéka, hanem a jövőbeli potenciál ígéretes mutatója is.