A Cities Skylines 2, a Colossal Order által fejlesztett népszerű városépítő játék folytatása, 2023. október 24-én került bemutatásra. A játék első benyomásai alapján számos új funkció és frissítés került beépítésre, bár a játék kezdeti verziója sokak számára „csupasz csontnak” tűnhet a korábbi DLC-k és közösségi módosítások hiánya miatt6.

Újítások és fejlesztések

A Cities Skylines veteránjai elsőként észrevehetik, hogy a folytatás mennyire alapvetőnek tűnik. Számos eszköz és kiegészítő, amelyek az eredeti játékba DLC-k és közösségi módosítások révén kerültek be, nem találhatók meg az új verzióban. A Skylines 2 nem csak egy bővítés az eredetihez, ezért nem meglepő, hogy a nyolc év alatt beépített extrák nem kerültek be a Skylines 2 első verziójába, de a funkcionalitás hiánya mégis meglepő lehet6.

A Skylines 2 felhasználói felülete egyszerűbb, amit az eredeti Cities: Skylines gyors összehasonlításával ellenőriztem. Az alap ikonok mindkét címben könnyen azonosíthatók, de az almenük és fülek jobban szervezettek és könnyebben navigálhatók a Skylines 2-ben6.

Játékmenet és teljesítmény

A Skylines 2-ben a városod fejlődésének módja is megváltozott. Korábban, amint egy magasabb sűrűségű zóna vagy fejlettebb szolgáltatás elérhetővé vált, a polgárok azonnal igényelték ezeket a frissítéseket. A Cities: Skylines 2-ben a polgárok igényei inkább egyéni jellegűek, és bár az összes elérhető szolgáltatás segít kielégíteni ezeket az igényeket, stratégiai módon kell őket telepíteni6.

A Cities: Skylines 2 rendszerkövetelményei is meglehetősen magasak. A minimális specifikációk nem tűnnek túl rossznak: egy Intel Core i7-6700K vagy AMD Ryzen 5 2600X, 8GB RAM, és egy Nvidia GeForce GTX 970 vagy egy AMD ekvivalens. De az ajánlott specifikációk, mint az i5-12600K vagy Ryzen 7 5800X, 16GB RAM, és egy Nvidia RTX 3080, elég ijesztőek6.

Záró gondolatok

Ha azt várja, hogy a Cities: Skylines 2 egy frissített Cities: Skylines lesz, minden extra DLC-vel és kedvenc módosítással, akkor csalódni fog. A Skylines 2 kissé jobb grafikával rendelkezik, és néhány minőségi életmód-funkciót hozzáadott, de ez egy teljesen új játék. Sok városi opció bővült, mint például további zónatípusok és javított ipari funkciók6.