Az Alan Wake 2, a Remedy Entertainment által fejlesztett, régóta várt folytatás, melyben az író, Alan Wake visszatér, hogy újra szembenézzen rémálmaival. A játék két játszható hőssel, két felfedezhető valósággal és két megoldandó rejtéllyel rendelkezik, így ez a folytatás rendkívül ambiciózusnak ígérkezik. A játékot 2023. október 27-én adják ki, és a PS5, Xbox Series X és PC (az Epic Games Store-on keresztül) platformokon lesz elérhető. A fejlesztők megerősítették, hogy a játék nem lesz elérhető PS4, Xbox One vagy Nintendo Switch platformokon, és kizárólag digitális formában lesz megvásárolható123.

A játék bemutatása

Az Alan Wake 2 a Remedy Entertainment által fejlesztett, régóta várt folytatás, melyben az író, Alan Wake visszatér, hogy újra szembenézzen rémálmaival. A játék két játszható hőssel, két felfedezhető valósággal és két megoldandó rejtéllyel rendelkezik, így ez a folytatás rendkívül ambiciózusnak ígérkezik. A játékot 2023. október 27-én adják ki, és a PS5, Xbox Series X és PC (az Epic Games Store-on keresztül) platformokon lesz elérhető. A fejlesztők megerősítették, hogy a játék nem lesz elérhető PS4, Xbox One vagy Nintendo Switch platformokon, és kizárólag digitális formában lesz megvásárolható123.

A játékmenet és a történet

Az Alan Wake 2 játékmenete nagy változáson ment keresztül az első játékhoz képest. Alan 13 évet töltött el a Sötét Helyen, és ennek eredményeként a Remedy Games teljes mértékben a pszichológiai horror műfajára összpontosít a hosszú ideje várt folytatásban. A játék felét Saga és a Bright Falls, Cauldron Lake és Watery területein zajló titokzatos kultusztevékenység vizsgálatára összpontosító nyomozás teszi ki, de ez nem az egyetlen horror, amellyel szembe kell nézned. Az Alan Wake 2 másik felében a híres írót saját tervezte rémálomban irányítod, ahol Alan egy olyan Sötét Helyen ragadt, amely New York Cityre hasonlít. Mindkét karaktert irányíthatod, és a történeteik között váltogathatsz, ahogy szeretnéd123.

A platformok

Az Alan Wake 2 a PS5, Xbox Series X és PC (az Epic Games Store-on keresztül) platformokon lesz elérhető. A fejlesztők megerősítették, hogy a játék nem lesz elérhető PS4, Xbox One vagy Nintendo Switch platformokon, és kizárólag digitális formában lesz megvásárolható. Ez azt jelenti, hogy a játékot nem lehet fizikai formában megvásárolni, ami segít alacsonyan tartani az árát123.