Ubisoft Entertainment SA, a francia videojáték kiadó, amelynek székhelye Saint-Mandé-ban található, világszerte működő fejlesztőstúdiókkal rendelkezik. A cég videojáték-franchise-ai közé tartozik az Assassin’s Creed, Far Cry, For Honor, Just Dance, Prince of Persia, Rabbids, Rayman, Tom Clancy’s és a Watch Dogs1.

A Ubisoft története

Az 1980-as években a Guillemot család már megalapozta magát a videojáték-iparban. 2003. szeptember 9-én az Ubi Soft bejelentette, hogy nevét Ubisoft-ra változtatja, és bevezette az új logóját, amelyet „a swirl”-nek hívnak. 2004 decemberében az Electronic Arts játékkiadó cég 19,9%-os részesedést vásárolt a cégből, amit az Ubisoft „ellenségesnek” nevezett az EA részéről1.

A Ubisoft jövője

A Ubisoft 2020-as pénzügyi évének végén bejelentette, hogy a cég kevesebb hangsúlyt fektet a AAA játékok kiadására, és több figyelmet fordít a mobil és freemium játékokra a 2022-es pénzügyi év után. A cég azt is bejelentette, hogy elsődleges fejlesztői által készített játékokat „Ubisoft Originals”-ként fogja brandelni1.

A Ubisoft és a blockchain

Az Ubisoft az elmúlt években egyre inkább érdekelt a blockchain-alapú videojátékokban. A cég a Blockchain Game Alliance társalapítója, amely 2018 szeptemberében alakult meg, és több olyan cég konzorciuma, amelyek aktívak a blockchain területén, és kutatják ennek a technológiának a potenciális alkalmazásait a videojáték-iparban1.

A Ubisoft munkaerő

A Ubisoft 2022-ben 20,279 alkalmazottal rendelkezett, amely szám 2023 szeptemberére 19,410-re csökkent. 2023 novemberében a Ubisoft 124 alkalmazottat bocsátott el a VFX és IT csapataiból1.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Mi az a Ubisoft?
Az Ubisoft egy francia videojáték kiadó, amelynek fejlesztőstúdiói világszerte találhatók. A cég több AAA videojáték-franchise-t is kiad, többek között a Rayman, Raving Rabbids, Prince of Persia, Assassin’s Creed, Far Cry, Just Dance, és Tom Clancy játékokat1.

Mi az a blockchain?
A blockchain egy decentralizált, digitális főkönyv, amelyben a tranzakciók blokkokba vannak láncolva és kriptográfiailag védettek. A technológia lehetővé teszi a digitális információk biztonságos és átlátható megosztását, és számos iparágban, beleértve a videojáték-ipart is, potenciális alkalmazásokkal rendelkezik1.

Mi az a AAA játék?
A AAA játék a videojáték-iparban a legmagasabb minőségű és legnagyobb költségvetésű játékokra utal. Ezek a játékok általában a legnagyobb kiadók által készülnek, és hatalmas marketingkampányokkal rendelkeznek1.

Mi az a freemium játék?
A freemium játékok olyan játékok, amelyek ingyenesen letölthetők és játszhatók, de prémium funkciókért, mint például speciális képességek vagy kozmetikai tárgyak, a játékosoknak fizetniük kell1.

Használt kifejezések magyarázata

Franchise: Egy sor játék, amelyek ugyanazon a márkanéven alapulnak, és gyakran hasonló témákat, karaktereket és játékmechanikákat használnak.

Blockchain: Egy decentralizált, digitális főkönyv, amelyben a tranzakciók blokkokba vannak láncolva és kriptográfiailag védettek.

AAA játék: A videojáték-iparban a legmagasabb minőségű és legnagyobb költségvetésű játékok.

Freemium játék: Játékok, amelyek ingyenesen letölthetők és játszhatók, de prémium funkciókért, mint például speciális képességek vagy kozmetikai tárgyak, a játékosoknak fizetniük kell.