A Cities: Skylines 2 nem indult zökkenőmentesen, sok játékos panaszkodott a teljesítményproblémákra a játék ezen heti PC-s megjelenése után. A kiadó, a Paradox, bár elismerte ezeket a problémákat (még a megjelenés előtt is, ami kissé szokatlan), most tisztázni szeretné, hogy a technikai problémák nem azért vannak, mert a játék megpróbálja renderelni minden egyes városlakó fogát1.

Ez az egész egy Cities: Skylines subreddit bejegyzéssel kezdődött, amelyben egy Hexcoder0 nevű felhasználó azt állította, hogy a játék egyesével rendereli a fogakat, LOD (részletességi szint) beállítások nélkül, még messziről nézve is. Két nappal később a Paradox – valószínűleg valamiféle kárenyhítési őrületben, tekintettel a játék nem éppen ragyogó fogadtatására – válaszolt egy nyilatkozattal, amelyben felhívta a figyelmet a „bizarr történetre” és tagadta, hogy a Molargate igaz lenne1.

A fogak és a teljesítményproblémák

A Paradox szerint a „polgárok életútja nem kapcsolódik a polgárok geometriájához és nem befolyásolja a karakterek teljesítményadatait”. A kiadó továbbra is elismeri, hogy a Cities: Skylines 2 még messze van attól, hogy ideális állapotban legyen, ami nem sokat segít eloszlatni a gyanút, hogy a játékot gondatlanul kirúgták a PC-re, mielőtt készen lett volna – különösen, mivel az Xbox Series X/S és PS5 kiadásokat jövő évre halasztották1.

A fejlesztők válasza és a jövőbeli tervek

A Paradox és a fejlesztő, a Colossal Order azt ígérte, hogy javítani fog a dolgokon, és az első teljesítményjavító csomag már kint van a vadonban1. A Cities: Skylines 2 fejlesztője, a Colossal Order tisztázta, hogy a játék jelenlegi teljesítményproblémái nem a polgárok fogainak renderelésével kapcsolatosak5. A fejlesztők szerint a karakterek sok részletet tartalmaznak, amelyek jelenleg talán feleslegesnek tűnnek, de a projekt jövőjében relevánssá válnak5.