Az Overwatch 2 vezető hőstervezője, Alec Dawson, a játék fejlesztői blogbejegyzésében beszélt a legújabb támogató hős, Illari fogadtatásáról és a közelgő 7. szezon változásairól1. Dawson elmondta, hogy a csapat célja az volt, hogy új hősöket erőseknek és hatásosnak tervezzenek, de a játék általános metájába való beilleszkedés érdekében már a versenyjátékba való bevezetés előtt változtatásokat eszközöltek Illari képességein1.

A 7. szezonra a fejlesztők további módosításokat terveznek, többek között Sombra karakterének átdolgozását is3. Dawson korábban Sombra-t a játék „problémás gyermekének” nevezte, és a fejlesztők már korábban megerősítették, hogy a 7. szezonban, amely októberben kezdődik, átalakítják a karakter képességeit3. A tervezett változtatások között szerepel egy teljesen új képesség is3.

Az Overwatch 2 7. szezonja október 10-én kezdődik4. A szezon új küldetéseket, hősdinamikákat és eseményeket hoz, valamint egy új harci passz is elérhető lesz a játékosok számára4. A szezonok általában 1 óra körül kezdődnek közép-amerikai idő szerint, de érdemes lehet néhány órát várni a bejelentkezéssel, mivel a régi és az új szezon közötti átmenet gyakran zökkenőmentes lehet4.

Illari fogadtatása

Alec Dawson elmondta, hogy a csapat elégedett volt Illari fogadtatásával a játékban1. A cél az volt, hogy Illari hatékony és játékot megváltoztató hősként jelenjen meg, és a fejlesztők úgy gondolják, hogy ezt sikerült elérniük1. Azonban a játék általános metájába való beilleszkedés érdekében már a versenyjátékba való bevezetés előtt változtatásokat eszközöltek Illari képességein1.

A 7. szezon változásai

A 7. szezonban a fejlesztők több változtatást is terveznek, többek között Sombra karakterének átdolgozását is3. A tervezett változtatások között szerepel egy teljesen új képesség is3. A cél az, hogy Sombra-t egy „elkötelezettebb” szerepre ösztönözzék a csatákban és a csapatmérkőzésekben, ami a Stealth képesség lehűlési idejének csökkentésére utalhat3.

A jövőbeni tervek

A Blizzard 2023-as Overwatch 2 útitervében többek között a 7. szezon és az azt követő időszak változásait ismerteti7. Az útiterv szerint a játékban új hősök, korlátozott ideig tartó események és egyéb tartalmak várhatók7. A fejlesztők továbbra is a támogató hősök fejlesztésére összpontosítanak, és a jövőben is újabb támogató hősökkel bővítik a játékot6.