A Ubisoft, a világhírű videojáték-fejlesztő és kiadó, több tucat munkatársától vált meg a videojáték-ipar folyamatos kihívásai miatt. A cég a közelmúltban bejelentette, hogy több mint száz munkatársától vált meg, hogy „növelje kollektív hatékonyságát”5. A lépés a cég kanadai stúdióinak átszervezését jelenti, amely összesen 124 pozíciót érint, ebből 98 Kanadában található – ez körülbelül a kanadai munkaerő 2%-át jelenti5.

A Ubisoft szerint a leépítések az üzleti adminisztratív szolgáltatások és az IT csapatokat érintették, mind a montreali Hybride VFX stúdióban, mind a globális IT csapatban5. A cég hangsúlyozta, hogy a döntést nem könnyen hozták meg, és teljes körű támogatást nyújtanak azoknak a kollégáknak, akik a változások miatt elhagyják a Ubisoftot5.

A Ubisoft az elmúlt időszakban már több leépítési hullámon ment keresztül, beleértve a mobil stúdió, a Ubisoft London bezárását és egy hullámot, amely a cég több mint 1000 alkalmazottját érintette5. Sokan spekuláltak arról, hogy ez a döntés gyakorlatilag egy lágy leépítés volt, amely egy népszerűtlen politika formájában arra ösztönözte az alkalmazottakat, hogy felmondjanak, így csökkentve a létszámot anélkül, hogy a Ubisoftnak végkielégítést kellett volna fizetnie5.

A Ubisoft legutóbbi pénzügyi jelentése szerint a negyedéves nettó foglalások 554,8 millió euróra (584,1 millió dollár) rúgtak, ami 36,6%-os növekedést jelent az előző évhez képest, a The Crew: Motorfest rekordbevételét is beleszámítva5.

GYIK

Mi a Ubisoft?
A Ubisoft egy francia videojáték-fejlesztő és kiadó cég, amely olyan népszerű játékokat fejlesztett ki, mint az Assassin’s Creed, a Far Cry és a Just Dance.

Mit jelent a leépítés?
A leépítés azt jelenti, hogy egy cég csökkenti alkalmazottainak számát, gyakran gazdasági okokból vagy a hatékonyság növelése érdekében.

Mi a The Crew: Motorfest?
A The Crew: Motorfest egy videojáték, amelyet a Ubisoft fejlesztett ki. A játékban a játékosok versenyautókat vezethetnek különböző terepen és környezetben.

Szószedet

Videojáték-fejlesztő: Egy személy vagy cég, aki videojátékokat hoz létre.

Kiadó: Egy személy vagy cég, aki videojátékokat ad ki és értékesít.

Leépítés: Amikor egy cég csökkenti alkalmazottainak számát, gyakran gazdasági okokból vagy a hatékonyság növelése érdekében.

Nettó foglalások: A videojáték-iparban a nettó foglalások a bevételek és a költségek közötti különbséget jelentik.

The Crew: Motorfest: Egy videojáték, amelyet a Ubisoft fejlesztett ki, ahol a játékosok versenyautókat vezethetnek különböző terepen és környezetben.