Az Epic Games bejelentette a „Now on Epic” programot, amelynek célja, hogy ösztönözze a játékfejlesztőket, hogy régi játékaikat az Epic Games Store-ba hozzák. A program keretében az Epic Games a felhasználói kiadások nettó bevételének 100%-át adja a fejlesztőknek az első hat hónapban, amelyek termékeit a programon keresztül kínálják2. A fejlesztőknek legalább három játékot kell kiadniuk 2023. október 31-ig, és ezeknek jelenleg élőnek kell lenniük egy másik harmadik féltől származó PC áruházban vagy be kell tartozniuk egy harmadik féltől származó előfizetési szolgáltatásba1. Ha nincsenek három olyan játékuk, amelyek megfelelnek a kritériumoknak, akkor az összes már kiadott, élő játékukat át kell hozniuk1.

Az Epic Games Store 2018-ban indult, és könyvtárát nagylelkű ösztönzőkkel és kizárólagos megállapodásokkal fejlesztőkkel építette fel. Azonban küzdött a Steam-mel való versenyben, amely továbbra is a platform választása, saját problémái ellenére1. A „Now on Epic” program bevezetése majdnem három héttel azután történt, hogy a cég 830 alkalmazottat, a munkaerő körülbelül 16%-át elbocsátotta, annak ellenére, hogy a Fortnite továbbra is sikeres1. Az elbocsátásokban érintett alkalmazottak között voltak a Mediatonic munkatársai is, amely a Fall Guys stúdiója1.

Az Epic Games azt írta, hogy a program „nyitva áll a regisztrált Epic Games fejlesztői fiókokkal rendelkező fejlesztők és kiadók számára, és olyan termékekkel, amelyeket egy másik áruházban vagy szolgáltatásban indítottak el 2023. október 31-ig”5. „Ha van három vagy több terméked egy harmadik féltől származó áruházban vagy harmadik féltől származó előfizetési szolgáltatásban, akkor legalább három terméket kell hoznod az Epic Games Store-ba. Ha kevesebb mint három terméked van, akkor az összes ilyen terméket át kell hoznod az Epic Games Store-ba”5. A résztvevők 2024. december 31-ig jelentkezhetnek a programba, és az összes jogosult terméket 2025. június 30-ig ki kell adni az Epic Games Store-ban5.