A „Vampire Survivors”, az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetéssikerű játéka hamarosan új játékmóddal bővül. A fejlesztő, a Poncle bejelentette, hogy a következő frissítésben „mini történetmódokat” tartalmazó kalandokat adnak a játékhoz. Ezek a kalandok „önálló mini történetmódok”, amelyek a „Vampire Survivors” karaktereit „őrült mellékküldetésekre” viszik12.

Az új kalandok minden küldetéshez saját fejlődési utat kínálnak, amelyek elkülönülnek a fő játéktól. Korlátozott számú karakter, fegyver és erősítő áll majd rendelkezésre, ahogy a játékosok egyedi kihívásokkal néznek szembe, például egy meghatározott időtartamig kell életben maradniuk, vagy egy bizonyos számú ellenséget kell legyőzniük. A kalandokban „történeti szövegek” is lesznek, amelyek összekötik a történetet123.

Az első néhány küldetés hamarosan elérhető lesz az összes platformon, ahol a játék elérhető (PC, Xbox, Switch és mobil). Az első játék során minden küldetés elvégzése körülbelül egy-két órát vesz igénybe, bár a Poncle szerint ezek a küldetések lehetőséget adnak a kísérletezésre. Egyik hozzáadott küldetésük „megvizsgálja, hogyan dolgozzuk át a klasszikus tartalmat, egy kissé komoly történetvonal és a korábbi szokásosnál korábbi feloldások megszerzésének lehetőségével”123.

GYIK

Mi az a „Vampire Survivors”?
A „Vampire Survivors” egy akcióorientált videojáték, amelyben a játékosoknak túl kell élniük a vámpírok és más lények hordáinak támadásait. A játékot a Poncle fejlesztette, és az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetéssikerének számít.

Mi az a „kaland”?
A „kaland” a „Vampire Survivors” játékban egy új játékmód, amelyben a játékosoknak különféle küldetéseket kell teljesíteniük, amelyek saját fejlődési útvonalakkal és egyedi kihívásokkal rendelkeznek.

Mi az a „mini történetmód”?
A „mini történetmód” a „Vampire Survivors” játékban egy olyan játékmód, amelyben a játékosoknak egy adott karakterrel kell végigjátszaniuk egy kisebb történetet, amely saját fejlődési útvonalakkal és egyedi kihívásokkal rendelkezik.

Mikor jelenik meg az új frissítés?
A Poncle még nem adott meg konkrét megjelenési dátumot az 1.8-as frissítéshez, de azt mondta, hogy „hamarosan” megjelenik.

Szószedet

Vámpír: A vámpír egy mítikus lény, amely a néphiedelem szerint éjszaka él, és emberi vérrel táplálkozik.

Küldetés: A küldetés egy feladat vagy cél, amelyet a játékosoknak el kell érniük a játékban.

Fejlődési út: A fejlődési út a játékban a karakterek képességeinek, felszerelésének vagy statisztikáinak fejlesztésére utal.

Karakter: A karakter a játékban az a személy vagy lény, akit a játékos irányít.

Fegyver: A fegyver a játékban egy eszköz, amelyet a karakterek használnak az ellenségek legyőzésére.

Erősítő: Az erősítő a játékban egy olyan elem, amely ideiglenesen növeli a karakterek képességeit vagy statisztikáit.Ellenség: Az ellenség a játékban az a személy vagy lény, aki ellen a játékosoknak harcolniuk kell.Történeti szöveg: A történeti szöveg a játékban a történetet vagy a világot bemutató információkat tartalmazó szöveg.