KÉT ÚJ JÁTÉKON DOLGOZIK A METROID DREAD FEJLESZTŐJE

A MercurySteam, a Metroid Dread fejlesztője, nem áll le, hanem folytatja munkáját két új játék fejlesztésével. Erről a Nordisk Games számolt be, amely résztulajdonosa a spanyol stúdiónak. A két új játék egyelőre titokzatos, de az egyikük valószínűleg egy fantasy témájú projekt lesz, amelyet a 505 Games kiadóval közösen készítenek.

A MercurySteam egy 2002-ben alapított spanyol játékfejlesztő cég, melynek legnépszerűbb alkotásai közé tartozik a Castlevania: Lords of Shadow sorozat és a Metroid: Samus Returns. Utolsó játékuk, a Metroid Dread, óriási sikert aratott, és az októberi eladási adatok alapján a Nintendo Switch legkeresettebb játéka lett. A stúdió korábban a saját kiadásában megjelentetett egy online, ingyenes akció-kalandjátékot a Spacelords nevű címen.

A Nordisk Games szerint a MercurySteam jelenleg két titkos projektet fejleszt. Az egyikük valószínűleg a fantasy témájú „Project Iron” nevű projekt, amelyen a 505 Games kiadóval közösen dolgoznak. A játék különböző platformokra kerül majd, és 27 millió eurós (kb. 10 milliárd forintos) fejlesztési költségvetéssel rendelkezik. Bár még kevés részletet osztottak meg róla, ígérik, hogy a játék kiemelkedő minőségű és izgalmas lesz.

A másik projekt részleteiről még kevesebbet tudunk, de elképzelhető, hogy valamilyen kapcsolatban áll a Nintendo-val vagy a Metroid sorozattal. A MercurySteam vezérigazgatója, Enric Álvarez nemrégiben interjúban beszélt a Nintendo-val való együttműködésről, és büszkén nyilatkozott a Metroid Dread eredményeiről. Álvarez szerint kiváló volt a kommunikáció a Nintendo csapatával, akik rendkívül tehetségesek és elkötelezettek voltak. Hozzátette, hogy nyitottak voltak az új ötletek kipróbálására.

A MercurySteam tehát aktívan dolgozik tovább, két izgalmas projektet fejlesztve. Az egyikük egy fantasy témájú játék, amelyet a 505 Games kiadóval közösen készítenek. A másik projekt még titokzatos, de remélhetőleg hamarosan több részletet tudhatunk meg róla.