Az Assassin’s Creed Mirage visszatér a sorozat legjobbjaihoz

Az Assassin’s Creed Mirage játékélménye igazi visszatérés a sorozat klasszikus elemeihez, amelyek a rajongók számára a legemlékezetesebbek voltak. A játék a lopakodásra és a mászásra helyezi a hangsúlyt a kardvívás és a lovas közlekedés helyett, és ezzel újra felidézi az Ezio-korszak AC-játékait, de modern fejlesztésekkel kiegészítve1.

A Mirage élménye

A Mirage játékmenete olyan, mintha egy következő generációs Assassin’s Creed 1 újragondolása lenne, de szerencsére nem az, mert a játékosok már most el vannak bűvölve a Mirage Animus-avatarjával, a hűvös, de kedves Basim karakterével (aki utoljára az AC Valhalla-ban tűnt fel), és az Ubisoft gyönyörű megjelenítésével a 9. századi Bagdad városáról1. A játék előzményként szolgál a sorozat korábbi részeihez, és bemutatja Basim Ibn Ishaq karakterének eredetét5.

A klasszikus játékmenet visszatérése

A Mirage olyan hűen idézi fel a klasszikus Assassin’s Creed játékokat, hogy a játékosok még a régi hibákkal is találkozhatnak, például Basim néha más irányba ugrik, mint amit a játékos szeretett volna, vagy véletlenül elkezd mászni egy épületen, amikor csak mellette akart futni1. Azonban a játék élménye összességében pozitív, és a visszatérés a régi formátumhoz frissnek és nem elavultnak hat2.

A sorozat jövője

Az Assassin’s Creed Mirage a sorozat gyökereihez való visszatérést ígéri, a társadalmi rejtőzködésre és a nyomozásra helyezve a hangsúlyt4. A játékosok már most örömmel fogadják a Mirage-ban található visszautalásokat az AC1-hez, ami a sorozat kezdeti sikereit idézi fel6. A játék tehát reményt kelt a rajongókban, hogy a sorozat továbbra is képes megőrizni a klasszikus élményt, miközben újításokat is bevezet.

Összefoglalva, az Assassin’s Creed Mirage egy izgalmas visszatérés a sorozat legjobb elemeihez, amelyek a rajongók számára a legemlékezetesebbek voltak. A játék újra felidézi a klasszikus Assassin’s Creed élményt, miközben modern fejlesztésekkel és egy izgalmas történettel bővíti azt. A Mirage tehát reményt kelt a sorozat jövőjében, és bizonyítja, hogy a klasszikus játékmenet még mindig élvezetes és friss lehet.