Starfield új csúcsot döntött a Steamen a megjelenés első hétvégéjén

A Starfield elképesztő sikert ért el a Steamen a megjelenését követő első hétvégén, amikor is elérte a 330 723 egyidejű játékost1. Ez a szám majdnem 100 000-rel több, mint az előzetes hozzáférésű verzióban elért csúcs, és fontos megjegyezni, hogy ezek a számok csak a Steamen játszókat számolják, nem tartalmazzák az Xboxon vagy PC Game Pass-en játszókat1. Ha figyelembe vesszük az összes platformon játszókat, a szám természetesen sokkal magasabb1. Bár a többplatformos adatok nyomon követése nehezebb, az Xbox vezetője, Phil Spencer elárulta, hogy a játék már az első napon meghaladta az 1 millió egyidejű játékost1. Ez rendkívül lenyűgöző eredmény, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a szám azóta valószínűleg még tovább nőtt.

A Starfield felülmúlta a Skyrimet az egyidejű Steam játékosok számában

A Starfield a hétvégén elérte a 330 723 egyidejű játékost a Steamen, ezzel felülmúlva a Skyrim korábbi csúcsát, amely 287 411 volt3. Ez az eredmény azt mutatja, hogy a Starfield már most hatalmas népszerűségre tett szert, és a játékosok körében nagy érdeklődés övezi. A 325 000 egyidejű játékos a Steamen olyan szám, amelyet a fejlesztők 99%-a soha nem fog elérni élete során4. A játék tehát már most hatalmas sikernek örvend.

A Starfield sikere a Steamen és a többi platformon

A Starfield sikere a Steamen és a többi platformon is jelentős. A játék elérte az 1 millió egyidejű játékost az összes platformon, ami azt jelzi, hogy a játék iránti érdeklődés nem korlátozódik csak a PC-s játékosokra1. A játék sikere várhatóan tovább növekszik, ahogy egyre több játékos fedez fel és próbálja ki a Starfieldot. A játék fejlesztői és kiadói számára ez a siker bizonyára ösztönzőleg hat, hogy további tartalmakat és frissítéseket készítsenek a játékhoz, és még több játékos számára tegyék elérhetővé a Starfield élményét.